top of page

Berit Einemo Frøysland // Blaff // - Verkstedsordning på Cornerteateret

Produksjonsperiode: man 29. jan - fre 3. feb

Sted: KongesalenBerit Einemo Frøysland er dansekunstner og skribent med base i Bergen. Ho tar del i "Verkstedsordning på Cornerteateret" 2024, hvor scenekunstnere får muligheten til å utforske tematikk, ideer, arbeidsformer og eller samarbeidsmåter «på gulvet». Prosjektet hun jobber med, Blaff, er en danseforestilling. Verkstedsperioden vil bli brukt til å jobbe med den tekstlige biten av prosjektet, ordenes påvirkning på koreografien, og vise versa.


Mentor er Ingrid Askvik.Foto: Berit Einemo Frøysland


  • Blaff er ei danseførestilling, eit sjelemaraton, ei legende om upåfallande menneske. Det handlar om blitsaktige menneskeskjebnar med knappe spor og ettermæle, inspirert av husmannsslekter. Fire dansarar utøver koreografi med ein felles arbeidsrytme og plutselege brå impulsar og avvik. Dei tek pause når lyset går i svart og ei stemme les korte forteljingar, noveller, om merkverdige hendingar.


Foto: Ål bygdearkiv


Berit Einemo Frøysland er utdanna ved Westerdahls School of Communication i Oslo, og Ballettakademien i Stockholm. Som dansar og koreograf har ho gjennomført mange prosjekt siste 7 åra, både i inn- og utland. Produksjonar vist her på Cornerteateret: Ø med komponist Guoste Tamulynaite under

festivalen Danserom 2023, og Den skamfulle dansen på Frontlosjefestivalen 2022.


Web: www.beritfroysland.com / Instagram: @beritfroys


Verkstedsordningen på Cornerteateret er støtta av Bergen kommune og Norsk Kulturfond.


Comments


bottom of page