Aslak Moe lærer deg hvordan du kan lage teater av virkeligheten på en fengslende måte. Dette kurset er for deg som ønsker å lage teaterforestillinger med virkeligheten og/eller personlig materiale som grunnlag. Det kan være en hendelse eller prosess som i noen grad har endret din innstilling til livet, eller et stoff eller fenomen fra virkeligheten som opptar deg og har opptatt deg over tid.
Fredag 11. februar kl 18.00 - 22.00 Lørdag 12. februar kl 10.00 - 16.00 Søndag 13. februar kl 10.00 - 16.00
Vi kommer altså til å ta utgangspunkt i stoff som du selv tar med. Det viktigste er at du har en hendelse eller prosess som har endret din innstilling til livet (eller preget deg så mye at du har blitt tvunget til å endre din innstilling), eller at stoffet opptar deg så kraftig og vedvarende at du på en måte ikke kan slippe unna det.
Hvor utarbeidet trenger stoffet å være før kurset? Dette er ganske åpent, det kan være alt fra den idéen eller tanken som har hjemsøkt deg over lengre tid, til et prosjekt du har jobbet lenge med, konkret, men som kanskje trenger friske øyne. Det altavgjørende er hvor grepet du er av stoffet, enten det kommer fra deg selv eller fra “virkeligheten”.
I løpet av kurset kommer vi altså til å jobbe videre med dette, og bringe idéen/stoffet videre så langt det lar seg gjøre. Helst bør du ha tid og mulighet til å jobbe med stoffet utenom selve kurstidene den helgen også, men det er ikke noe krav, og skal ikke skremme deg fra å la være å søke.
Dagene starter med en kort innledning. Deretter vil kursholder arbeide med deltakerne én og én foran de andre, som også vil delta med spørsmål og innspill. Vi kommer til å jobbe i gruppe mest mulig, sånn at du kan lære av de andres prosess foruten av din egen.
Ved å delta lærer du hva som skal til for å bringe materiale som har gjort inntrykk på deg fram til et scenisk uttrykk. Vi kommer til å være innom emner som publikumskontrakt, premiss, mål, dramaturgi, fortellerteknikk, intervjuteknikk, stilisering/stil, slampoesi/spoken word, musikk, bruk av bilder/rekvisitter/scenografi/musikk, vedlikehold av forestilling, talekor, humor, readymades, med mer.
Forberedelse til kurset: Ca to-tre uker før kursstart trenger kursholder å danne seg et inntrykk av hva slags stoff hver kursdeltaker vil arbeide med. Kanskje trenger han også å snakke om hvordan stoffet bør justeres og/eller forberedes før kursstart.
I forkant av kurset må det derfor sendes inn:
– En kort beskrivelse av din idé/prosjekt/stoff, maks 1-2 sider. – En tekstprøve på maks 1-2 sider, ALTERNATIVT en video på 2-4 minutter der du fremfører en skisse av en scene eller en fortelling, alternativt bare beskriver idéen. Kursholder er også åpen for andre måter å sende inn en beskrivelse av stoffet på. Det viktige er at det finnes noe konkret å ta utgangspunkt i.
Kursdeltakere må ha med: – Skrivesaker/PC – Lydopptaker/telefon. – Annet de evt trenger for å arbeide med sin idé og konsept.
Comments