top of page

Eva Pfitzenmaier - Vesenet Verkstedsordning på Cornerteateret

Periode: 17. - 21. juni

Sted: Søylesalen, Cornerteateret


foto: Linn Heidi Stokkedal


Se for deg et vesen som kommer krypende og flytende utover plenen i parken, eller inn i døren i barnehagen – et abstrakt vesen, ikke menneske, ikke dyr. Kanskje en mikroorganisme, et romvesen, en sky?


Vesenet er en danser i et abstrakt og transformerbart kostyme, og avhengig av hvordan danseren beveger seg, og hvilke kroppsdeler som får spille hovedrollen i bevegelsene, blir vesenet til det ene, eller det andre – et ansikt dukker opp bak kneet, og forsvinner igjen, ryggsøylen blir til en vinge, eller foten får en munn. Vesenet beveger og transformerer seg i takt med musikken.


På Verkstedsordningen skal Eva, i samarbeid med danser og koreograf Mathias Stoltenberg, kostymedesigner Silje Sandodden Kise og musiker Heidi Kvelvane, utforske mulighetene i å kombinere arbeidsmetoder, kunstneriske disipliner og forskjellige instrumenteringer, med mål om å utvikle en forestilling for barn fra 0-6.


Eva er overbevist om at barn som møter på et bredt spekter av kunstneriske uttrykk fra en tidlig alder av, kommer til å forbli mer nysgjerrige og mer åpne framover – om det gjelder kunst, andre mennesker, forskjellige perspektiver, eller levemåter. De yngste fortjener den beste kunsten vi evner å lage.

 

Eva Pfitzenmaier – kunstnerisk leder og musikk (skapende og utøvende – vokal, synthesizer, perkusjon)

Mathias Stoltenberg – koreografi og dans

Silje Sandodden Kise – kostyme og scenografi

Heidi Kvelvane – saksofon og trekkspill

Stephan Meidell – musikalsk og teknisk assistanse synthesizer/outside ear

Guro Rimeslåtten – mentor og koreografisk outside eye

Ben Speck – dokumentasjon

Støttet av Kulturrådet, Bergen kommune og Norsk komponistforening. 


Mentor er Mathias Stoltenberg


 

Eva er vokalist, komponist, tekstforfatter og scenekunstner. Kunstnerskapet hennes er kjennetegnet av et tverrfaglig fokus, collage av forskjellige medier og kunstformer og improvisatoriske elementer. Hun utforsker hvordan forskjellige kunstneriske uttrykk og formater kan kombineres for å skape et helhetlig verk, hvordan profesjonisme og amatørisme kan informere og utfylle hverandre, og prøver å finne de korte øyeblikkene av ustabilitet og skjørhet i en performance, et musikkverk eller en tekst, som gjenspeiler det menneskelige som vi alle gjenkjenner oss i.


 

Verkstedsordningen på Cornerteateret er en mulighet for kunstnere og/eller kompanier til å utforske enten tematikk, ideer, arbeidsformer eller samarbeidsmåter på scenen. Ordningen mottar prosjektstøtte fra Bergen kommune og Kulturrådet.Comments


bottom of page