top of page

Maria Victoria Høvring Høeg og Lisa Teige - Verkstedsordning på Cornerteateret

Produksjonsperiode: tirs 27. feb - lør 2. mars

Sted: KongesalenDette forprosjektet er en utforskning av et samarbeid mellom scenograf Maria Victoria Høvring Høeg og danser Lisa Teige om å skape scenekunst for barn i målgruppen 1 - 5 år. De skal utforske hvordan vi kan lage scenekunst for barn på barnas premisser, hvor de tester en arbeidsmetode der de møter målgruppen sin først og bruker møtene som utgangspunkt for det kunstneriske arbeidet. 


Forprosjektet gjennomføres i Bergen, i samarbeid med Marken Barnehage og Bergen Barneasyl, og utprøves på gulvet på Cornerteateret i Bergen.


Mentor er Ine Terese Hogstad.


 

Maria Victoria Høvring Høeg jobber som scenograf, kostymedesigner og billedkunstner, med bakgrunn innenfor billedkunst gjennom Akademin Valand og Kunst- og Designhøgskolen i Bergen (i dag: KMD) og scenografi og scenekunst gjennom Akademi for scenekunst, NTA og Teaterhøgskolen på KHiO.


Lisa Teige er utdannet med en bachelor i Samtidsdans fra Kunsthøgskolen i Oslo (2020) og jobber som danser med base i Oslo og Bergen. Teige har arbeidet med koreografer som Marte Fjellheim Sarre, Georgiana Dobre, Tom Weinberger og Camilla Tellefsen. I 2021/22 var hun aspirantdanser i Nagelhus Schia Productions. Hun er også skapende danser i Trio Produksjoner sammen med Rakel Øfsti Nesje og Kristine Vestby Holstad. 

Verkstedsordningen på Cornerteateret er en mulighet for kunstnere og/eller kompanier til å utforske enten tematikk, ideer, arbeidsformer eller samarbeidsmåter på scenen. Ordningen mottar prosjektstøtte fra Bergen kommune og Norsk Kulturfond.


Comments


bottom of page