top of page

Tora Troe starter nye runde med Verkstedsordning på Cornerteateret

Uke 44 vil Tora Troe utforske skyggeteater sammen med lysdesigner Silje Grimstad.

Tora og Silje vil utforske det å fortelle en historie kun gjennom skygge og lys og uten skuespillere på scenen. Det er ikke et mål at uken skal resultere i en ferdig forestilling men at de sammen skal finne et visuelt språk som senere kan bygges en forestilling rundt.


Det blir fullt fokus på det visuelle. Tora vil bruke tid alene i rommet og bygge opp og skape ulike scener og dukker. Så kommer Silje inn, lyssetter og sammen eksperimenterer de med det som er laget. De vil unngå bruken av en klassisk skyggeteaterskjerm, men i stedet jobbe med dybden i rommet og lage skyggene på ulike flater og materialer.


Som materiale bruker de juleevangeliet. Dette er en historie de fleste kjenner godt, en fortelling med handling spredt over ulike steder og som gir sterke visuelle assosiasjoner.Tora Troe er utdannet scenograf med BA Theatre Practice, Design for Stage og MA Teater, scenografi fra KHIO. Jobber freelance med base i Bergen, og har gjort både scenografi og kostymedesign på Den Nationale scene og Det Vestnorske Teateret.Silje Grimstad er lysdesigner med base i Bergen. Hennes brede erfaring rommer design for teater, dans, konserter, shows og events. Hun er også aktiv som scenograf og gjør video visuals.

Verkstedsordningen på Cornerteateret er inne i sin 4 runde. Proscen har i en årrekke hjulpet prosjekter i startfasen med tilgang til scenerom og utstyr, hjelp fra mentorer, og rådgivning og veiledning i prosessen på vei mot ferdige forestillinger.


Verkstedsordning på Cornerteateret er støttet av Norsk kulturråd - Scenekunstfaglige tiltak, og Bergen kommune - Scenekunst.

Comments


bottom of page