top of page

Verkstedsordning på Cornerteateret - K:13 scenekunst

Uke 47 vil Jorunn Lulleu og Steinar Thorsen jobbe med en ny forestilling, hvor de utforsker interaktivt teater sammen med regissør og prosjektutvikler Lars Åkerlund.


Gjennom vår Verkstedsordning på Cornerteateret får teaterensemblet K:13 scenekunst mulighet til å utvikle konseptet «Askeladden og de gode hjelperne». K:13 består av Steinar Thorsen og Jorunn Lullau, begge skuespillere, regissører og pedagoger med erfaring fra dramaturgisk arbeid og manusskriving. De bruker teater og kunst til å fremme sosiale og politiske spørsmål og skape dialog med publikum.


Til Verkstedsordningen har K:13 invitert Lars Åkerlund fra Sverige som mentor for en intensiv uke hvor jobben blir å utvikle manus, prøve ut materiale, og utforske teknikker og metoder.

De senere årene har K:13 jobbet mye med interaktive teatermetoder hvor publikum blir medspillere i stykket. De gis konkrete oppgaver og roller som driver forestillingen fremover. Medvirkning baserer seg på frivillighet, med fokus på ufarliggjøring uten krav om å prestere.


Denne interaktive tilnærmingen til teater videreutvikles i arbeidet med «Askeladden og de gode hjelperne», en forestilling rettet mot barn fra 6-12 år. K:13 ønsker å lage en omvandrende forestilling som tar i bruk forskjellige rom og arealer, på måter som de unge ikke har opplevd før. Skuespillerne møter de unge både "i rolle" og som "seg selv", og de unge må være med inn i forskjellige verdener. Askeladdens hjelpere er sentrale i fortellingen, og alle har de overnaturlige egenskaper som gir assosiasjoner til at fortellingen skal gi rom for refleksjon over sentrale eksistensielle spørsmål. Her bygges viktige, aktuelle samfunnsspørsmål inn i de forskjellige karakterene, og den opprinnelige historien knyttes opp mot dagens virkelighet.


 


Lasse Åkerlund (1956) er en svensk skuespiller som har jobbet innen profesjonelt teater i 44 år. Han grunnla i 1984 Teater Allena i Järvsö, https://www.allena.se/om/ og skriver, regisserer og spiller teater for både barn og voksne.

Lars Åkerlund har jobbet sammen med K:13 om forestillingen Romeo og Julie, som nå turnerer for 5 året på rad i DKS (267 forestillinger). Forestillingen er for ungdomstrinnet, og er interaktiv. Lars Åkerlund har mange interaktive forestillinger på repertoaret.Jorunn Lulleu og Steinar Thorsen har i gjentatte produksjoner dykket ned i interaktivt teater.
 

Verkstedsordningen på Cornerteateret er inne i sin 4 runde. Proscen har i en årrekke hjulpet prosjekter i startfasen med tilgang til scenerom og utstyr, hjelp fra mentorer, og rådgivning og veiledning i prosessen på vei mot ferdige forestillinger.

Verkstedsordning på Cornerteateret er støttet av Norsk kulturråd - Scenekunstfaglige tiltak, og Bergen kommune - Scenekunst.


コメント


bottom of page