Design uten navn_edited.jpg

Scroll deg nedover eller trykk deg frem!

Millan Persdotter Persson; Sigmund Njøs Hovind; Idun Vik; Maria Victoria Høvring Høeg; Sølvi Katrine Andersen

HER KOMMER MEDLEMSSIDEN TIL PROSCEN SNART - UNDER OPPDATERING! 

 
 
 
 
 

+ 47 476 49 773
http://www.proscen.no

sigmundhovind.com
sigmund_hovind@hotmail.com

SIGMUND NJØS HOVIND / Skuespiller

Utdannet ved Högskolan för scen och musik ved Göteborgs Universitet (tidligere Teaterhögskolan i Göteborg) 2008-2011. Har jobbet ved Malmö Stadsteater og Göteborgs Stadsteater i Sverige.

 

Kom til Bergen i 2013 og har jobbet kontinuerlig på Den Nationale Scene, med noen opphold der jeg har jobbet på Det Vestnorske Teatret og Teatret Vårt i Molde. Har også skrevet egne monologer og tekster/dikt som jeg har framført ulike steder.

IDUN VIK / Skuespiller

Idun Vik virker som skuespiller, scenekunstner og produsent. Hun er utdannet ved Guildford School of Acting, og har flere års arbeidserfaring fra London. Siden 2014 har hun hatt base i Bergen, og bl.a. spilt roller på Den Nationale Scene, Hordaland Teater og Cornerteateret.

 

I det frie feltet har hun utviklet prosjekter som Lykkeparadigmet (konsept/regi) og Post Capitalistic Auction av Jingyi Wang (medskaper/utøver) i co-produksjon med BIT Teatergarasjen, samt konsertserien MusikalDIGG. Som produsent jobber hun for dansekunstner Kristin Helgebostad som turnerer nasjonalt og internasjonalt.

 

Idun er styremedlem i Proscen og tidligere leder for Skuespillerforbundets frilanskrets på vestlandet. Siden høsten 2017 har hun også jobbet deltid som kommunikasjonsarbeider for BIT Teatergarasjen. Mottar arbeidsstipend for 2018-2019. Fra 2019-2020 er Idun gjestekurator på Cornerteateret sammen med Miriam Prestøy Lie, under fanen Cornerstone.

611d0aa6d2a8d-bpfull.jpg

MILLAN PERSDOTTER PERSSON / Produsent

Jeg heter Millan og er daglig leder i Proscen. Jeg kommer opprinnelig fra Söta Bror, og har bodd i Bergen siden 2003. Jeg studerte teatervitenskap ved UiB. Jeg er en typisk kulturpotet som vært innom de fleste kulturinstitusjonene og festivalene i byen. Bl.a. BiT Teatergarasjen, Den Nationale Scene, Hordaland Teater og Festspillene i Bergen.

 

Jeg er alltid interessert i å høre om nye prosjekter og tar gjerne mot innspill på hva DU ønsker at Proscen skal drive med.

 

Jeg er styreleder i Bergen Teaterforening og i Folkemusikklubben Columbi Egg.

5ff4d23da80d3-bpfull.jpg
Foto_ Hans Jørgen Brun.jpg
5ff4a61ee021d-bpfull_edited_edited.jpg

SØLVI KATRINE ANDERSEN / Produsent

MARIA VICTORIA HØVRING HØEG / Scenograf

Jeg jobber i det frie feltet og institusjonelt og har erfaring som scenograf, scenografiass., rekvisitør, rekvisittmaker, kostymedesigner, kostymesyer og teatermaler fra steder som Nationaltheatret, DNS, Fyllingsdalen teater og Bergen kulturskole. Min utdannelsesmessige bakgrunn er med en Master i Fri konst fra Akademin Valand, Göteborgs Universitet i Sverige med utvekslingsstudier i Scenografi fra Norwegian Theatre Academy i Fredrikstad og en Bachelor i Kunst fra KMD i Bergen. Jeg er altid åpen for nye møter og samarbeider, bare å ta kontakt:)

5fbbcd07c10a1-bpfull_edited.jpg

Nytilsatt produsent for Bergen Dansesenter, fra august 2021. Fra 2014-2021 var jeg ansatt som scenekunstprodusent for Festspillene i Nord-Norge. For Festspillene har jeg jobbet med å programmere scenekunst, med særlig ansvar for barn og unge og utendørsprogram.

 

Mellom 2014-2019 hadde jeg i tillegg ansvar for programmering, gjennomføring, samt endringsprosess av Festspillenes ungdomssatsning: NUK Ny ung kunst, inclusive art festival for ungdom. Før 2014 har jeg jobbet med DKS Rogaland, og jeg har vært knyttet til Stamsund Teaterfestival i en årrekke i ulike roller. Utover det har jeg utdanning innen kulturarbeid, og har bl.a jobbet som inspisient på KHIO og Rogaland Teater.