top of page

Peer Bitch

PEER BITCH – I’m no easy bitch from bygda!

av Henriette Pedersen og Runa B. Skolseg


12. nov kl 20:30

13. nov kl 20:30

Varighet: 55 minutter

Cornerteateret, Kongesalen

250/200krEr du en bitch? I så fall, en liten eller en stor, stolt eller skamfull, feiret eller fordømt? Er du en selvvalgt bitch, eller har verden stemplet deg? Er du bråkete, «needy», genial, masete, seig eller fremoverlent? Er du bitchen som kvinner elsker og menn hater, eller var det omvendt? Er du en bitch, eller bare misforstått? Uansett, du er velkommen inn i den røde boksen.


Peer/Bitch er Henriette Pedersen og Runa Borch Skolsegs matriarkalske shout-out til nasjonaleposet Peer Gynt. Peer/Bitch flytter handlingen 152 år frem i tid, lar hovedrolle-innehaverne bytte kjønn og utforsker en strukturell forskjells-behandling når det kommer til hvem som får lov til å oppføre seg som en drittsekk. Norgesdramatikkens kanskje mest usympatiske hovedperson kastes i bitchegryta, sammen med en underliggende sårbarhet og lengsel etter å bli elsket, helst hyllet.

Den dramatiske teksten var erklært død, men har gjenoppstått, denne gangen som en bevissthetsstrøm, en ustoppelig rant hvor depresjon, raseri og begjær overkjører Ibsens strukturer. I stedet for gryterett får vi nærværsestetikk for det 21ste århundret – en lasagne av high-art og street smart, orden og kaos, hode og kropp. I strømmen av ord er kroppen likevel midtpunkt, for bitchens dilemma er – vil hun bli hørt, eller vil hun aller helst bli sett?

Comentarios


bottom of page