top of page

Assitejfestivalen 2023

Open Call! Frist: tirsdag 15. november

ASSITEJFESTIVALEN 2023 – WHAT MATTERS MOST OPEN CALL:

12. – 16. september 2023 går den 17. Assitejfestivalen i Kristiansand av stabelen. Det betyr at vår internasjonale scenekunstfestival har 30-årsjubileum! I 2023 er festivalen også vertskap for det spennende EU-prosjektet ConnectUp. Vi gleder oss til å sette sammen et sterkt internasjonalt scenekunstprogram, et sylskarpt fagprogram, og gode nettverksmuligheter med programmerere fra hele verden. Nå har vi gleden av å utlyse Open Call for scenekunstproduksjoner og bidrag til fagprogrammet av for det unge publikumet mellom 0 og 19 år!


HVA SER VI ETTER

Årets festival har fått tittelen What Matters Most og vil utforske hva vi anser for dødsviktig eller livsviktig – scenekunst om alt som er «på liv og død». Dette kan tolkes i mange retninger, og vi er ute etter produksjoner som forsker i denne tematikken. Vi har noen tanker rundt tema her, og er også åpne for andre tolkninger.

KUNSTNERISK PROGRAM: WHAT MATTERS MOST - LIVSVIKTIG/DØDSVIKTIG


Det kan være helt ulike ting som oppleves som livsviktig eller dødsviktig for ulike mennesker, både mellom generasjoner og på individnivå, mellom ulike kulturer og samfunn. Vi ser etter forestillinger som handler om noe dødsviktig eller livsviktig der den er laget, eller blant dem den er laget for.

 • Hva er egentlig forskjellen på livsviktig og dødsviktig?

 • Hva er livsviktig/dødsviktig hvor, når, hvorfor og hvordan?

 • Hva er viktig for meg, men ikke for deg? Hva kan du leve uten, men ikke jeg?

 • Hva tar jeg for gitt, men som du kjemper på liv og død for, og visa versa?

 • Hva er viktigst på kanten av stupet?

 • Hva er dødsviktig/livsviktig for de aller minste barna?

 • Kontrast mellom hva som er dødsviktig/livsviktig i en del av verden, et samfunn, en kultur kontra en annen del av verden, et annet samfunn, en annen kultur?


FAGPROGRAM

Som alltid henger vårt fagprogram tett sammen med tematikken i det kunstneriske programmet. Vi ser etter innhold til vårt fagprogram som enten er direkte knyttet til en kunstnerisk produksjon og/eller som står for seg selv.

Fagprogrammet skal bestå av praktiske workshops og seminarer som belyser tematikken eller relevante arbeidsmetoder for de som jobber profesjonelt med scenekunst for det unge publikumet. Beskriv workshop/seminar, målgruppe og ønsket varighet for workshopen i forslaget ditt.


ASSITEJFESTIVALEN I KRISTIANSAND

Assitej Norge er en av ca 100 medlemsland i Assitej International – verdens største scenekunstnettverk. Dette nettverket er stort, bredt og fullt av kunnskap. Delegater fra hele verden er invitert til vår internasjonale scenekunstfestival! Festivalen arrangeres i tett samarbeid med blant annet Kilden teater og konserthus og Universitetet i Agder.


Vi ser frem til å få mange spennende forslag til vår Open Call! Søknadsfristen er 15. november, og forslagene vil bli gjennomgått av et kunstnerisk råd. Et knippe barn og unge vil bistå oss i prosessen.

VILKÅR

For de produksjonene som blir valgt ut til å spille på Assitejfestivalen tilbyr vi følgende:

 • Forestillingshonorar etter avtale

 • Reisedekning

 • Opphold i forbindelse med gjestespillet

 • Tilgang til festivalprogrammet forøvrig留言


bottom of page