top of page

BERGEN DRAMATIKKFESTIVAL

25. - 28. AUGUST

CORNERTEATERET / DNS / DVT /

Fra bergendramatikkfestival.no

Den andre utgaven av Bergen Dramatikkfestival går av stabelen 25.-28. august 2022! Etter brakdebuten i 2020 er vi klare med et nytt og ambisiøst festivalprogram med ny scenetekst som utgangspunkt for kunstneriske, faglige og sosiale begivenheter. Cornerteateret på Møhlenpris er festivalens hovedbase, men i år kommer vi også til å ha visninger og arrangementer både på Den Nationale Scene og andre steder i byen.

Med den andre utgaven går vi inn for å etablere Bergen Dramatikkfestival som en tilbakevendende teaterbegivenhet – en biennale som måler temperaturen på, utforsker, utfordrer og feirer samtidens former for scenetekst.

Det kunstneriske programmet består av 13 ulike scenetekster, presentert som ferdigstilte produksjoner, pågående arbeid, iscenesatte lesninger eller stuntvisninger. Tre av tekstene er valgt ut fra en OPEN CALL der vi fikk vi inn over 60 bidrag fra 50 ulike dramatikere. Vi byr også på et rikholdig fagprogram med dramatikermøter, samtaler, foredrag og mesterklasse - til sammen 11 ulike poster. I tillegg blir det festligheter og barhygge der publikum og medvirkende får mulighet for å ta en skål o


g mingle - kanskje til og med fyre opp dansegulvet.

Billetter ligger ute for salg – vi anbefaler å være tidlig ute med bestilling, begrenset med plasser da så og si alle forestillinger vises kun én gang. Om du planlegger å få med deg mer enn tre arrangementer på festivalen anbefaler vi å kjøpe festivalpass til 200kr, som gir sterkt rabatterte priser på både kunstneriske og faglige programposter. Se agenda med direktelink til billettbestilling her.

Berge


n Dramatikkfestival er kuratert med ønske om å vise et bredt spekter av forskjellige formspråk og perspektiver som samtidens scenetekst tar opp i seg. Ambisjonen er å skape en rik festivalopplevelse som rommer et mangfold av ulike formater, estetikker og ståsteder. Vi ønsker kunstnere, fagpersoner og publikummere fra nært og fjernt varmt velkommen, og gleder oss til å videre utforske hvor sceneteksten er på vei!
Comments


bottom of page