top of page

DANSEROM FESTIVAL 2023

BarneRom, UteRom & KlubbRom Lørdag 25. mars Cornerteateret

Facebookarrangement Danserom nettside Tilbring dagen på Møhlenpris og Cornerteateret med masse dans og live musikk inne og ute, for både SMÅ og STORE. Se alle forestillingene - eller bare noen.


BarneRom fra kl 13:00: Se én forestilling, eller TO forestillinger på rimelig festivalpass, etterfulgt av barnediskotek!To kortere verk som passer for hele familien, både små og store. *Avsluttes med barnedisco og danselek på scene med innlæring av en kort dans barna kan få vise til foreldrene etterpå.


13:00 Fabelaktig! av MoonMade Produksjoner ved Hanne Vatnøy og Ine Terese Hogstad

14:00 Under overflaten av Roskva Yasmin Andersen, med Lisa C.Bysheim og Brita Grov.


UteRom fra kl 15:00: Uteforestillinger som er åpne for alle! Gratis, men gjerne registrer billett på listen.

15:00 Snart Der av Viljar Irtun Moe og Anna Ting Nissen Bech 15:45 Stjerneskudd av Anders Engebretsen 16:15 Improvisasjonsstunt av ImprolaBergen

*Forestillinger ved Bystranden på Møhlenpris


KlubbRom fra kl 19:00: TRE forestillinger på ÉN billett - og hjertelig velkommen til afterparty!

19:00 Ø av Berit Einemo Frøysland 19:30 Effort av Kvinnereller 20:30 Blue Carousel av Lisa Colette Bysheim og Katrin Patry


BarneRom #1 Fabelaktig! av MoonMade Produksjoner. I forestillingen blir vi med fabeldyret som er på let etter svar på spørsmålene: hvem er jeg og hvor kommer jeg fra? På veien møter hun på andre rare, skumle og morsomme skapninger og oppdager nye sider ved seg selv. Fremføres av dansekunstner Ine Terese Hogstad, artist Hanne Vatnøy Steinarson (HAVA) og sirkusartist Annie Thorkildsen.* Passer best for barn fra 3-11 år"


#2 Under overflaten av Roskva Yasmin Andersen, med Lisa C.Bysheim og Brita Grov. Som en samlet fold beveger danserne seg igjennom ulike tilstander og stadier. Stykket skaper rom for egen fantasi gjennom det mystiske og skjulte under presenningen. Landskapet transformeres gjennom ulike former og lyder, fra natur med ulike dyr og vesener, til ild, hav, bølger og fjell.

*Avsluttes med barnedisco og danselek på scene med innlæring av en kort dans barna kan få vise til foreldrene etterpå.


UteRom #1 Snart Der av Viljar Irtun Moe. I det sensitive samspillet mellom to dansere og en vokalist, skapes det hvile i mellomrommene og holdepunkter for hverandre på veien videre. Snart der er en nærværende danseforestilling om søken etter en plass å hvile på veien og om å være sammen. Uansett hvor du er nå, er Snart der en påminnelse om at vi er på vei, og en hyllest til alle som ikke er fremme ennå.


#2 Stjerneskudd av Anders Engebretsen. Soloen tematiserer danseglede og entusiasme, og er en sjarmerende offensiv til et alvorstynget samfunnsbilde.


#3 Improvisasjonsstunt av ImprolaBergen

*Forestillinger ved Bystranden på Møhlenpris


KlubbRom #1 Ø av Berit Einemo Frøysland. Ein ode til o-en med ein strek gjennom, den tunge og seige bokstaven Ø. Bokstaven Ø er metafor, lyd, form og stemningsskapar i eit stykke der musikk og dans finn saman og er avhengige av kvarandre for å eksistere.


#2 Effort av Kvinnereller. Effort kan defineres som “resultatet av et forsøk på å skape noe, spesielt når kvaliteten er lav eller usikker” (Cambridge dictionary, vår oversettelse). På norsk er de mest vanlige ordene blitt oversatt til ‘innsats’, ‘anstrengelse’, ‘bestrebelse’ eller ‘et forsøk’.


#3 Blue Carousel av Lisa Colette Bysheim og Katrin Patry med utforskning av maktstrukturer og fremstillinger av den forførende kroppen, med humor og fuglers parringsdans som utgangspunkt.


Festival DanseRom 2023 er støttet av Bergen Kommune og Cornerteateret.


Comments


bottom of page