top of page

KURS I BORGERTEATER

Mandag 29. august Tirsdag 30. august

10.00 - 14.00 Cornerteateret

Gratis deltakelse Påmeldingsfrist 22. august


Kurset passer for profesjonelle scenekunstnere, regissører, dramatikere og skuespillere. Har du spørsmål om det passer for deg? Ikke nøl med å spørre!


De siste årene har begrepene borgerteater og virkelighetsteater blitt stadig oftere brukt for å beskrive en teaterforestilling. Nå arrangerer Bergen Borgerscene et to dagers kurs der vi definerer disse begrepene, og presenterer en rekke teknikker for å lage teater av levd liv.


Vibeke Flesland Havre har vært leder av Bergen Borgerscene siden oppstarten i 2014. Sammen med produsent Hjørdis Steinsvik, forteller hun om sin erfaring med borgerteater, og gir en introduksjon i måten hun jobber på. I løpet av to dager bygger vi opp en liten verktøykasse med øvelser og teknikker som deltakerne kan ta med seg i sitt videre arbeid. Vi går også igjennom hvilke etiske forholdsregler det er lurt å ta, og forteller om hvilke utfordringer vi har møtt i arbeidet med borgerscenen.


Kurset passer for profesjonelle scenekunstnere, regissører, dramatikere og skuespillere som er interessert i å lære om forskjellige måter å lage teater av levd liv, og hvordan det er mulig å involvere lekmenn i profesjonelle forestillinger og samtidig ivareta den kunstneriske kvaliteten. Kurset kan også være interessant fra et skuespillerperspektiv, da vi hele tiden jobber med å kultivere et ærligere scenisk språk der de medvirkende ikke spiller, men er autentiske personer på en scene.


De siste årene har Bergen Borgerscene samarbeidet tett med borgerscenen i Dresden og Kavà Kulturalis i Budapest. Vi tar med oss erfaringene fra dette samarbeidet, og tester arbeidsmetoder fra de forskjellige landene i tillegg til våre egne. Vi presenterer også verktøy for å evaluere borgerteater, og diskuterer hvordan denne formen for teater kan være med å utvikle norsk scenekunst.


Målet for Bergen Borgerscene er å utforske hva teater er, og hva teater kan være. I arbeidet med historiefortellerne jobber vi med å snakke uten frykt, og lytte uten å dømme. Vi tror dette er grunnleggende for et aktivt demokrati, og utgangspunktet for all skapende virksomhet.


Deltakerne får kaffe og croissanter hver morgen, og det blir servert lunsj hver dag.


Påmelding senest 22. august.

Sendes til: sku.vest@gmail.com

Skriv inn navn, telefonnummer og alder, og gjerne to - tre setninger om hvorfor du ønsker å være med. Legg ved CV.


Kurset arrangeres av Sku:Vest i samarbeid med Proscen. (Støttet av Kulturrådet)

Comments


bottom of page