top of page

Manusbanken Dramas: Hvordan finne gode manus

Mandag 12. september 10.00 - 14.00 CornerteateretBLI MED PÅ EN SPENNENDE REISE I MANUSBANKEN DRAMAS

Mange av oss som jobber med teatergrupper, sliter med å finne “det rette manuset” for målgruppen. Vi tråler oss igjennom både ideer og manus fra studietiden, besøker biblioteker for å se etter inspirasjon, og spør om tips fra kollegaer. Men manuset skal passe for akkurat din gruppe. Du har kanskje 2 gutter og 12 jenter, og guttene vil ha action og jentene vil synge og danse. Det er ingen lett oppgave å skulle gjøre alle fornøyde. Men med litt hjelp fra DRAMAS, kan man gjøre manusletingen litt kortere.


DRAMAS er en tjeneste for amatørteatergrupper og skoler/kulturskoler i Norge. De formidler manus til lesing, behandler søknader om spilletillatelser og utbetaler royalties til rettighetshavere.


I manusbanken til DRAMAS finner du nærmere 3000 manustitler som du kan bestille for lesing eller fremføring. DRAMAS formidler også noter og musikk til en del musikkteaterverk.


Vestlandske Teatersenter (VT) har invitert DRAMAS til Cornerteateret i Bergen, for å gi teaterlærere, instruktører og andre som jobber med faget på Vestlandet, en innføring i hvordan finne gode manus som kan passe til ditt formål.

På dette kurset lærer du du også noe om opphavsrett og hvilke regler som gjelder ved bruk av andres verk.Comments


bottom of page