top of page

Panoptikon

Fredag 10. februar - premiere Lørdag 11. februar

Søndag 12. februar Cornerteateret, Kongesalen




Velkommen til Raritetskabinettet! Velkommen til et rom der tiden har stått stille for din underholdning! Dere skal få se livsformer som er langt fra skjønne, noen riktig frastøtende merkverdigheter. Her vil den historiske apekvinnen, Julia Pastrana fortelle sin historie og du vil få et nærmøte med skrekk-ikonet Frankenstein. Halvt-okse/halvt-menneske - den eldgamle Minotauren og vann-demonen Topielica er også her sammen med selveste Trollet. Dere vil møte dem alle! Dere vil kjenne en enorm lettelse og si: Takk og pris for at det ikke er JEG som er Monsteret! Men er du egentlig helt sikker på det?


Denne soloforestillingen fremført av Dominika Minkacz - Sira er en morsom og noen ganger skremmende reise gjennom en verden av monstre kjent fra mytologien, skrekkfilmer og popkultur, og samtidig en historie om å bli kjent med dine egne svakheter.

Publikum får sjansen til å møte disse velkjente personlighetene og deres utfordringer. Kanskje er de ikke så annerledes eller mystiske som vi forestiller oss likevel?

Panoptikon er en kaleidoskopisk figurteater-forestilling som benytter objekter, figurer, skuespill, animasjon, video og sanger til å formidle et rikt univers å gå seg vill i.


Open Window Theatre leverer figurteater av høy kvalitet med ny og spennende form. Vi lager scenekunst, som er både tidsaktuell, utfordrende, men som samtidig fletter inn humor og varme. Med mastergrad fra Teaterhøyskolen, figurteaterlinjen AST i Polen har Dominika Minkacz-Sira siden 2014 arbeidet med eget kompani Open Window Theatre i Norge. Polen har en lang tradisjon for figurteater og OWT produserer figurteater med et sterkt visuelt uttrykk. Kompaniet har fått mye oppmerksomhet fra feltet nasjonalt og internasjonalt, også i samproduksjon med institusjonsteatre. Kompaniets formspråk er figurteater med virkemidler som elektronisk musikk, animasjoner og et moderne estetisk uttrykk.


OWT har i flere år hatt en ambisjon om å lage en forestilling for voksne og ungdommer, og er nå stolt over å endelig få presentere Panoptikon.

Velkommen til Raritetskabinettet!


Kunstnerisk leder & på scenen: Dominika Minkacz - Sira Regi: Przemysław Jaszczak Manus: Magda Fertacz Scenografi, figurer, kostymer: Aleksandra Starzyńska Musikk: Urszula Chrzanowska Animasjon: Michał Matecki Lysdesign: Jon Eirik Sira Teknikk & robotikk: Mathias Grønsdal Medvirkende: Maja Bergebakken Sundt Produsent: Aistė Žumbakyte, Syv Mil Stemmer: Harald Nødtvedt Movement coach: Shlomi Ruimi

Støttet av: Bergen Kommune, Norsk Kulturråd, Fond For Lyd og Bilde, FFUK, Cornerteateret, Teatr Maska.

bottom of page