top of page

Produsentpodden (Syv Mil)

PRODUSENTPODDEN

En podcast som tar pulsen på det frie scenekunstfeltet. Ment som en reflekterende plattform hvor vi snakker om visjoner, tanker og motivasjon til å produsere og formidle scenekunst på nye, kreative måter. Koronapandemien har ført til annerledes programmering utover tradisjonelle scenerom, mindre nasjonal og internasjonal turnering, og trangere økonomi for både kunstneren og samarbeidspartnerne. Vår erfaring som produsenter sier oss at dette kan kanskje være tiden for et vendepunkt, hvor nye løsninger for produksjon og samarbeid bør utforskes.


I ProdusentPodden inviterer vi fagpersoner, kritikere, kunstnere, arrangører, teoretikere og produsentkollegaer til samtale. Vi vil diskutere muligheter og videreutvikling i feltet. Men hva er den største utfordringen i det frie scenekunstfeltet i dag? Hvordan kan vi best mulig jobbe for synliggjøring og formidling? Og hva er holdningen til å tenke nytt innenfor bærekraft?


Programleder: Gunnbjørg Johannessen/ Syv mil AS Produsert av Gunnbjørg Johannessen og Camilla Svingen /Syv mil AS.

Teknisk ansvarlig: Roy Bjørge.

Oppstart: 9 episoder fra oktober 2021 - juli 2022 Følg podcasten og annonsering på Instagram, Facebook og Spotify.

En presentasjon av scenekunstkompaniet SYV MIL: hvem er vi, hva gjør vi og hvilke tanker gjør vi oss om scenekunstfeltet på vestlandet?

Gjester: Camilla Svingen, daglig leder og kreativ produsent i Syv mil.

Hjørdis Steinsvik, styreleder og kreativ produsent i Syv mil.

Proscen er en unik nettverks- og kompetanseorganisasjon for det frie profesjonelle scenekunstfeltet på Vestlandet. Mye spennende skjer i scenekunstfeltet og vi blir bedre kjent med hvem og hva Proscen er, samt hvilke tilbud medlemmene i organisasjonen har. I tillegg sjekker vi ut hva som finnes innenfor de grønne veggene på Cornerteateret. Vi får også vite litt om hva som finnes av andre scenekunst-organisasjoner i Norge.

Gjest: Millan Persdotter Persson, daglig leder i Proscen - Produsentenhet for Scenekunst

I denne episoden snakker vi om ull, kongler og visuell dramaturgi, om bevisste valg og bærekraftig scenekunst. Vi snakker også om arbeidsprosesser og økoscenografi. Videre i samtalen får vi i tillegg høre om et spennende prosjekt - med arbeidstittelen "Swap" - som er ment å inspirere hele scenekunstfeltet til å produsere mer klima- og miljøvennlig gjennom å bytte, gi bort, selge å kjøpe sceniske materialer.

Gjester: Silje Sandodden Kise, scenograf, kostymedesigner og skapende kunstner. Også styreleder i Norske Scenografer. Camilla Svingen, daglig leder og kreativ produsent i Syv mil. 4. TEATERKRITIKK (7/1-2022)

Hvorfor er det viktig med teaterkritikk, og hva bør den inneholde? I dagens episode har vi besøk av teaterkritiker og lektor, Grethe Melby.

Hun kjenner godt til dagens scenekunstfelt, og bidrar med å gi forestillinger et grundig, analytisk blikk gjennom sitt arbeid.

Vi snakker om kritikk, anmeldelser, kulturjournalistikk og den kollektive arbeidsprosessen som er i teateret.

Foto: Anker Melby Larsson Gjest: Grethe Melby

5. FRONTLOSJEN (7/2-2022) I 2012 satt det to masterstudenter på høyden i Bergen, som ønsket å skape en supporterblogg for teater. Sånn oppsto Frontlosjen, og senere Biennalen Frontlosjefestivalen. Teaterviter og stipendiat, Ragnhild Gjefsen, og teaterviter og produsent, Ingrid Saltvik Faanes, er en kreativ duo med mye spennende på programmet. I denne episoden får vi et tilbakeblikk på hvordan deres vennskap og kunstneriske samarbeid startet. Vi får samtidig høre litt om årets festivalprogram og hva som har endret seg siden forrige festival. Vi snakker også om tendenser i det frie scenekunstfeltet og selvsagt om skattekister, pinata og losjefest (i omtrent den rekkefølgen).

Forfatter, dramatiker, regissør og teaterviter, Lene Therese Teigen, er for tiden aktuell med forestillingen “Tiden uten bøker” og hun har nettopp lansert sin nyeste bok som består av tre sceniske tekster: Livias Rom/I en annens bilde/Fado mens vi venter.

Teigen debuterte som dramatiker og regissør på 90-tallet, og kombinasjonen av forskning og kunstnerisk praksis er sentralt i hennes arbeid. Hun er genuint og varmt tilstede i alt hun skaper, og deler gjerne av sin kunnskap og erfaring.

Vi møter Teigen for samtale - på loftet, under skråtaket, i 3. etasje, på Cornerteateret i Bergen - og vi får et innblikk i hva som driver henne til å skrive og hvordan arbeidsprosessene kan være. Vi får også høre mer om både nåværende og kommende prosjekter.

Produsentpodden er på besøk i Moster Amfi på Bømlo; opprinneleg ei nedlagt marmorgruve, men gjort om til ein unik friluftsscene og eit opplevelsessenter. Her blir kunst og kultur formidla på historisk grunn, med variert vestlandsvér inkludert i billetten. Me har snakka med dagleg leiar, Nina Meldahl Olsen, om fordelar og ulemper med utendørs aktivitet - og om eit prakteksemplar av ein nybygd kalkovn, om sommarmusikalar, sogespel, geopark, og ildsjeler!


Utandørs barne- og familieteater er i medvind! 

Skodespelarane Lina Taule Fjørtoft, Stine Svellingen, og Thomas Brandt - tre av medlemmane i kompaniet “Eventyr i parken” - har vore på besøk i vårt vesle studio. Deira konsept er interaktivt vandreteater i friluft, både sentralt i park- og skogområder i Bergen, men også som eit tilbud i DKS, og i samarbeid med andre aktørar på Vestlandet.


I variert landskap og med årstidene som eit scenografisk bakteppe skapar “Eventyr i Parken” ein pause frå den digitale kvardagen. I framsyningane får barn og unge mulighet til å lytta, oppdaga, og sjå naturen på ein ny måte. Og kanskje dukkar det opp ein hjort, ei ugle eller eit ekorn i ei framsyning?


Å etablera eit kompani er ikkje berre kreative prosessar. Det krever ein god del planlegging og administrasjon. I denne samtalen får vi også eit innblikk i korleis dette fungerer, samt gode råd og tips til andre i etableringsfasen!

I siste episode av sesong 1 får me ein stemningsrapport med sommarvibes frå produsentkontoret på USF Verftet. Hos oss har det skjedd mykje denne våren; med reiser, festivalar og fleire produksjonar. Har noko særleg peika seg ut i den samanheng? Me har også fått ein ny kollega sidan sist - Patricia Michlits - som me skal bli litt bedre kjent med i dag.  Juli er samstundes tida for ein pust i bakken, og snart ventar ein duggfrisk sommarferie i kjømda for fleire av oss. Me rundar herved av vår første podkastsesong. Men blir det ein sesong 2?

Comments


bottom of page