top of page

RIKS_PITCH 2023

Søknadsfrist 1. mars 2023


Har du en idé eller historie som bare roper etter å bli til en forestilling for hele landet? Riksteatret inviterer til RIKS_PITCH, hvor du kan få mulighet til å vise oss hva du går og bærer på. Søknadsfrist 1. mars 2023.

FRA RIKSTEATRETS UTLYSNING:

Vi leter etter deg som har en idé til en forestilling. Du trenger ikke være etablert i norsk teater for å sende oss en søknad, det holder at du har den beste historien og overbeviser oss om den er verdt å satse på! Noen prosjekter kan ende opp som turné på Riksteatret, andre kan bli forestillinger ved andre scener. For å delta i årets RIKS_PITCH, sender du oss søknad i eget skjema.


En bredt sammensatt jury leser alle innkomne søknader og velger ut ti – tolv kandidater som går videre til en fysisk pitch under scenekunstfestivalen «Heddadagene», som foregår i Oslo i juni. Selve RIKS_PITCH-arrangementet for finalistene, vil foregå i Riksteatrets lokaler i Nydalen fredag 16. juni. Der får du pitche ideen din for et panel av teatersjefer, dramaturger og produsenter fra hele landet.


RIKS_PITCH ble arrangert første gang våren 2021 med overveldende respons. Tolv ble valgt til å fremføre pitchene sine. Av disse ble fire valgt til videre utvikling ved Riksteatret. Forprosjektene ble et samarbeid med Hålogaland Teater, Teatret Vårt i Molde, Haugesund Teater og Dramatikkens Hus. Hiphop-musikalen Hør’a Dagbok! av Amina Sewali får urpremiere våren 2023. I tillegg har Sumaya Jirde Ali allerede hatt premiere på Den Nationale Scene med Havet tar det det ikke gir. Begge er resultater av RIKS_PITCH i 2021. Flere andre prosjekter er også på god vei.


Med RIKS_PITCH får du muligheten til å være med og utvikle norsk teater. Vi håper du vil søke!

Comments


bottom of page