top of page

SLIPP - Kunstnerpresentasjoner
Kongesalen, Cornerteateret

Tirsdag 19. september

Dørene åpner 18.30. Arrangement 19.00 - 21.00

Gratis


Vi fortsetter å feire Cornerteateret og fagmiljøet vårt med kunstnerpresentasjoner på SLIPP 19. september. Vi vil få høre fra aktuelle kunstnere og om deres siste prosjekter, se og høre smakebiter fra Prosjektstudio-deltakere, BDS' internasjonale gjestekunstner, og få vite hva WRAP har på programmet.


 

Program


Proscens tilbud til skapende scenekunstnere


Aslak Moe snakker om Prosjektstudio, et verksted for selvutvikling av sceniske prosjekter og idéer, der deltakerne gir feedback til hverandre og får feedback fra prosjektstudioleder.


WORK IN PROGRESS av Lilian Maria Bjertnes

Hvordan ble jeg den jeg er? Hvordan havnet jeg her? Hva og hvem har påvirket meg, formet meg som kvinne og kunstner. En refleksjon, en reise, ett tilbakeblikk, en kommentar til mitt liv som jeg tror har likhetstrekk med kvinner i alle generasjoner og alle kulturer.

Den hellige ku - om å føde en nordmann av Roseane Dos Reis

«Den Hellige Ku» er en humoristisk og poetisk fortelling om en innvandrerkvinnes integreringsprosess, gjennom et blikk på hennes fødsels- og barselsopplevelser i Norge. I løpet av fortellingen forvandler karakteren seg til en ku, Audhumbla, urkua i norrøn mytologi. Forestillingen utfordrer de stereotypiske tanker om den utenlandske kone og mor, løfter frem flere forståelser av likestilling fra en innvandrers synspunkt, og inviterer publikum til en kritisk refleksjon rundt feminismen og integrering.

Last Steak Standing (arbeidstittel) av Stein Ove Øygardslia

Men allikevel, et aller siste angstridd forsøk på forsoning; en reise stille inn i fjorden for å sterilisere seg. Alene.

 

Bergen Dansesenters internasjonale gjestekunstnerordning

Neva Marie Guiado

Neva Marie Guido is an artist and performance maker based in Brooklyn, NY. She graduated with a BFA in Dance from the University of the Arts Philadelphia, but considers herself still, continuously, studying. She has performed in the works of Isabel Lewis, Lauren Baskt, and Kim Itoh.


Neva’s work multiplies in the space between the performer and the audience until there is not a space at all. Constructing works that are also forests, and watching forests with the intensity of an audience, she studies meanings, follows angels, trips, falls and trips again into the space between us, the space of possibility suspended in time.

 

Presentasjon av WRAPs tilbud og muligheter

Veronica og Leo kommer og gir oss et innblikk i hva de kan tilby scenekunstnere. Wrap er et artistdrevet senter for kunstnerisk produksjon og kommunikasjon, som tilbyr et bredt spekter av fasiliteter til profesjonelle kunstnere, på prosjektbasis.


Sturla Alsvåg kommer og pitcher prosjektet The Deep Rumble of the Sea (arb.tittel),

et internasjonalt samarbeid med kunstnere fra Norge og Canada. Tre aktører fra Bergen gjennomfører for tiden en workshop på WRAP.

 

Vi ønsker at flest mulig av byens profesjonelle scenekunstnere, produsenter, grupper, andre aktører og institusjoner skal få noen minutter på scenen, slik at det blir mulig å danne seg et bilde av hva som rører seg i regionen akkurat nå.


Proscen og Bergen Dansesenter stiller med litt bobler og fingermat.


SLIPP er støttet av Vestland fylke.

Comments


bottom of page