top of page

Ulike tilnærminger til (teater)scenen: URSUS PRODUKSJONER

Onsdag 6. April. Kl. 18:00–19:30


Proscen inviterer til «Ulike tilnærminger til (teater)scenen». Vi inviterer ulike (scene)kunstaktører eller kompanier til Kongesalen på Cornerteateret for å gi oss en presentasjon av hvordan de arbeider og sitt kunstneriske virke. Ulike måter å tilnærme seg kunstformen.



Først ut er URSUS PRODUKSJONER.

Ursus produksjoner består Sigurd Fischer Olsen, Roar Sletteland og Lena Lundsten Buchacz. Kompaniet ble etablert i Bergen i 2015 etter at de tre hadde satt opp Salvatore Sciarrinos Lohengrin med Sofia Jernberg i hovedrollen. Denne ble produsert av Ny Musikk Bergen og ble ganske vellykket, med forestillinger i flere land. Erfaringene derfra inspirerte til en mer kontinuerlig utforsking av musikk i scenerom, og Ursus produksjoner ble dannet, med forestillingen Tycho Brahe som ensemblets første selvstendige prosjekt.


Ursus produksjoner har som formål å lage ny norsk scenekunst i skjæringspunktet mellom musikk og teater. Samarbeidet bærer høy grad preg av flat struktur, hvor vi i stedet for å dele opp produksjonen i fagfelt som regissør, scenograf, dirigent, dramaturg, etc., løses disse oppgavene kollektivt. Kunstneriske spørsmål løses gjennom diskusjon, ikke posisjon eller ansvarsområde, noe som er bakgrunnen for ensemblets omstendelige, «karavaneaktige» produksjonsprosesser. Tanken er at innblanding i andres fagfelt gjør at andre spørsmål blir stilt og at problemer blir håndtert på nye måter. Ursus produksjoner er organisert etter en «alle gjør alt»-filosofi.

bottom of page