top of page

Vinsmaking i Shakespeares fotspor

Fredag 28. oktober Kl. 19.00 Cornerteateret


Medlemmer i Proscen får rabatterte billetter til vinsmakingen. Se nyhetsbrev og medlemsgruppe for promokode!«Gi meg en karaffel vin og jeg skal fjerne all uvennskap»! W.S.


Velkommen til vinsmaking i Shakespeares fotspor - med teatermannen Steinar Thorsen.


Denne kvelden får man utdrag av Shakespeares stykker, spilt av profesjonelle skuespillere, mens man smaker vinen som har faktisk tilhørighet til det enkelte stykket, situasjonen og området. Man får høre historie, dramatikk, musikk og ikke minst morsomme anekdoter om Shakespeare og hans liv og kunst mens man nyter et deilig glass vin og noe passende spiselig til.


Lær å «smake vin»! Vi lærer "hvordan" man smaker skikkelig på vin - og setter oss inn i generelle kjennetegn i hhv. røde og hvite viner og hva som skiller enkle, utviklede og modne viner, og sveiper så vidt innom forholdet mellom mat og vin.

William Shakespeare la handlingen i halvparten av sine stykker til Italia. Vi følger i Shakespeares fotspor i vinlandet Italia, fra Prosperos kjølige nord, gjennom Romeo og Julies erotiske Verona, via Othellos kultiverte Toscana helt Beatrice og Benedicts hete Sicilia og får smake et utvalg de mest kjente og kjære italienske dråpene – bundet sammen med noen av Shakespeares historier.Men vi besøker også et par naboland; Frankrike og Tyskland.


· Hvilken vin var det Romeo og Julie blandet gift i for å dø sammen?

· Hvilken vin forgiftet Hamlet hele sin familie med?

· Hvilken vin fikk Prospero til å fly på vindens vinger?


Steinar Thorsen er regissør, dramatiker og skuespiller, med 30 års fartstid som profesjonell i teaterets tjeneste. Han er også en stor vinentusiast, med egen vinkjeller, og årlige vinturer til det sørlige Europa. Han har jobbet med Shakespeare jevnlig i over ti år, og kombinert med hans brennende forelskelse i de Italienske vinene, blir dette en spennende opplevelse.


Vi smaker 3 hvite og 3 røde klassikere fra det europeiske vinlandskapet. Det serveres oliven, ost, brød og noe snacks til!


Ved siden av å smake vinene er det underholdningsinnslag med Shakespeares kunst med profesjonelles kunstnere.

Comments


bottom of page